Songkran

Månadsrader från Monica April 2016

Hej alla kära medlemmar, gamla som helt nya,
Värmen har nu på allvar börjat göra sitt intrång i det stora brusande, härliga Bangkok och för er som är nyinflyttade kommer kanske detta som en chock, hur varmt det faktiskt kan bli här. I alla fall minns jag själv att det var en överraskning för mig för exakt ett år sedan. Att jämföra med våra tidigare sex år i Singapore där det i princip aldrig går över 31-32 grader och p g a den höga luftfuktigheten ofta är lite disigt, ingen brännande sol från klarblå himmel. Vi, jag och min man kom själva hit till Bangkok strax efter nyår förra året och då var det 28 grader och riktigt skönt tyckte vi. Jag minns även en golfrunda i april samma år då det var 43 grader och vi höll på att smälta bort. Vi klarade det i alla fall utan värmeslag eller solsting – i 5 timmars gassande sol. Inget så här i efterhand att rekommendera tror jag om man kan välja annat tillfälle och tid på året.
Vi är nu som Karin Hagman nämnde glädjande åter 61 medlemmar och vi hoppas på ännu fler till hösten. Jag vet att nya svenskar är på väg hit. Härligt. Ju fler desto trevligare. Jag är också mycket stolt över att vi nyligen kunde donera både pengar, tid, medlemmars härliga engagemang och även drycker från Tetra Pak till barnen i Klong Toeys slum så att de fick en oförglömlig påskfest och Mia som driver Mammas Kök tillsammans med Markus gör ett fantastiskt jobb och om ni inte besökt området eller smakat deras goda mat som omväxling till all goda thaimaten, gör det och besök gärna både Mammas Kök  och HangOnHangers.
Den 6/5 har jag Skype-möte med de övriga 8 Asien-avdelningarna och denna gång är det Bangkok och Beijing som kommer att göra en muntlig redovisning på vårt arbete. Jag kommer m a o skryta lite om oss såklart. Om ni har något som ni specifikt vill att jag ska framföra är ni välkomna att maila mig.
Jag ville på detta sätt mest önska er alla en trevlig, ömsom varm, ömsom blöt (!!) Songkran. Njut av strand, bad, ledighet med familjen eller stanna i häftiga storstadsdjungeln och åk till Silom och delta i vattenfestligheterna.
  
Allt gott till er alla önskar,
Monica Nilsson