RM möte Oktober 2016 i Singapore

Månadsrader från Monica Oktober 2016

Månadsrader från Monica Oktober 2016

Kära Sweor,

Då har vi redan kommit till oktober och det är bara tre månader kvar av 2016. Det är galet vad tiden går fort kan tyckas. Jag tänkte berätta för er alla att vi var fyra (4) glada Bangkok-Sweor som åkte på RM till Singapore (RM=SWEA:s Regionsmöte) under dagarna 29/9-2/10. Singapore som är Sydostasiens minsta land med bara 719 m2 men med idag ca 5,5 miljoner invånare. Undertecknad bodde där under 6 år 99-05 och vår familj hade lyckliga år där. Det känns alltid som att komma hem när jag landar på Changi Airport, än idag märkligt nog.

Det var ett mycket lyckat och trevligt arrangemang som SWEA Singapore satt ihop och det tror jag att alla är överens om. Det var ett Singapore som visade sig från sin bästa sida utan vare sig haze-föroreningar eller regn och åtminstone jag som var rädd för zika-virus som drabbat lilla ön relativt hårt, klarade mig utan ett enda myggbett (!).
Första kvällen var vi bjudna av ambassadörsparet till det vackra svenska residenset som ligger en bit bortanför Singapore Polo Club. Vi fick där träffa och lyssna till Håkan och Catharina Jevrell och blev även välkomnade av Sweas ordförande Eveline Sidenvall och hennes team som arbetat med RM. Efter bubbel och härligt mingel tog bussen oss vidare till East Coast och den kända Chili Crab restaurangen Jumbo. Chili Crab räknas som landets nationalrätt. Dag 2 anordnades en hel innehållsrik utflyktsdag och tredje dagen likaså förutom att för oss AO:s (Avdelningsordföranden) innebar en mötesdag från 8:30 – 17:00 med förmöte och därefter årsmöte.

SWEAs Asien styrelse, RM möte Oktober 2016 i Singapore
SWEAs Asien styrelse, RM möte Oktober 2016 i Singapore

Diskussionsämnena rörde sig en hel del om rekrytering, mediehantering och ekonomi. Jag själv föreslog t ex att tidningen SWEA Forum som är en stor utgift som SWEA International har och som även tas delvis av alla våras medlemsavgifter, ska föreslås för SWEA International att kunna erbjudas digitalt och inte som idag skickas ut med post (i plast) till 7000+ medlemmar (kostnad ca 350000 SEK). Mycket av denna kostnad kunde istället ännu mer gå till välgörenhet och donationer ansåg vi under mötet. En tidning är alltid trevlig men det går faktiskt lika bra att läsa den via länk på sin dator. Miljön är ytterligare en aspekt i detta som vi alla menar Sverige och SWEA borde stå bakom. Att vi inom SWEA önskar rekrytera fler yngre medlemmar är en ständigt återkommande fråga och ett bra varierande program som finns både dag-och kvällstid är såklart ett plus. Företagsbesök kan t ex ge kontakter för att senare generera sponsorer i ett längre perspektiv och många var eniga i detta.

Under årsmötet klubbades att 2018 föll lotten på Bangkok att arrangera nästa RM. Senast Bangkok arrangerade ett RM var 2009. Några av er som fortfarande bor i Bangkok var kanske rent av med som fixare då? Nästa år 2017 är det Världsmöte i Perth som är ett betydligt större event. Under Singaporedagarna var vi ca 60 st och ett VM kan ca 250-300 kvinnor delta. Mötesdagarna avslutades lördagskvällen ute på ön Sentosa där vi hade en väldigt rolig och trevlig kväll med bord i sanden på restaurang Coastes med buffé och dryck, skratt och t o m underhållning av KL-damerna.

Under oktober månad här hos oss kommer det bli ett kul program med bl a en kväll där fotograf Thomas Engström kommer att berätta en del historier om sitt innehållsrika liv i världen som fotograf och journalist. Vi kommer även att åka ut till Nichada och besöka en julmarknad så vi kan köpa på oss lite nytt kul julpynt. Tomtar får man väl aldrig riktigt för många av? Glöm inte att titta på FB och Hemsidan för att få in kul aktiviteter i era kalendrar redan från början så ni inget missar och skulle velat gå på i efterhand.

Allt gott till er alla, sköt om er och glöm inte att ha kul och skratta lite varje dag. Det är hälsosamt och man sägs leva längre.

 

Kram Monica Nilsson