swea bangkok

Simone berättar om VM i Perth

SWEAs världsmöte i Perth – Simone berättar…

Hemkommen från SWEAs världsmöte i Perth är jag uppfylld och inspirerad och vill gärna dela mina upplevelser med er.

Vartannat år träffas alla SWEAs avdelningar från runt om i världen för att hålla sina årsmöten, dela erfarenheter med varandra och för att inspirera, stärka och underhålla sweagemenskapen. Och jag måste säga att det lyckades. Vilken fantastisk organisation SWEA är! SWEA har över 7 000 medlemmar i över 70 avdelningar i ett trettiotal länder. Vi donerar över 2 miljoner kronor per år och främjar svensk kultur, tradition och inte minst det svenska språket över hela världen.

SWEA Perth hade gjort ett mycket fint och välordnat program för nästan 200 inresta Sweor. Vi var fyra Sweor från Bangkok (Maria Mellblom, Katarina Svensson, Anna Frummerin och jag) som reste till Perth och för vår del började mötesdagarna på torsdagen med en utflykt till den historiska hamnstaden Fremantle. Där fick vi se Fremantle Prison som har en mycket fascinerande historia, Kings Park där en aboriginsk kvinna berättade om gamla traditioner i samklang med naturen samt göra ett besök på Japingka Gallery som specialiserar sig på aboriginsk konst. Fremantle är otroligt vackert och naturen i Western Australia hänförande. Lunchen serverades på en restaurang precis vid havet så efter kaffet kunde vi sparka av oss skorna och ta en promenad i sanden. På kvällen hölls en välkomstmiddag på hotellet med en aboriginsk ceremoni för att välkomna oss till landet.

Fortsätt läsa

Bangkok förr med Irma

Bangkok förr med Irma:

Kap khun ka Khun Irma!

Över en god lunch på Chan & Yupa igår, hade SWEA äran att lyssna till Irma Gustafssons färgstarka och underhållande beskrivning av Bangkok på 60-talet.

Hon landande på Don Muang med sin man och barn den 24 april 1960 och den omedelbara hettan slog emot dem, något de aldrig upplevt förut. För att inte tala om stanken från kloakerna där precis allt slängdes. Men Bangkok pryddes samtidigt av en imponerande blomsterprakt som fick henne att tycka om det hon såg och kände ”Här kan jag trivas”.

Irma kom som medföljande då hennes man arbetade på SAS. Hon kom sen till att arbeta med att undervisa på Amerikanska skolan samt att driva sitt eget företag. Hon sålde senare sin verksamhet och tog då upp sin hobby med docktillverkning av vackra och exklusiva marionettdockor.

Irma berättar för oss om ett helt annat Bangkok än det vi upplever idag. Tänk er; 36 timmars flygresa från Skandinavien med 4 mellanladdningar i propellerplan för att komma hit, inget kylskåp eller AC, allt handtvättades i såpa, inga motorvägar och LP-skivor som smälte av värmen.

Tusen tack Irma! Så spännande, vi vill höra mer…

Fortsätt läsa

Villa Market bjuder på ost och vinkväll

Villa Market bjuder på ost och vinkväll

Vi svenskar är en mycket intressant kundgrupp för Villa Market och för att få ta del av våra tankar, bjöd Villa Market in SWEA med respektive till en ost- och vinkväll nu i lördags den 4 november. Vi var välkomna till den första Villa Market-butiken som öppnade i Bangkok för 43 år sedan på Soi 33.

Det var en mycket intressant och trevlig kväll där vi med stort engagemang gav Villa Market en bra bild av hur vi rankar Villa Market jämfört med dess konkurrenter. Vi hade också en klar bild av vad vi tycker är viktigt i vårt val av matbutik gällande produkter, priser, butikslokal, tillgänglighet, miljö, kundservice m.m.

Efteråt väntade ett bokat bord på Bella Napoli på Soi 31 där vi åt god pasta, pizza och andra italienska delikatesser med gott vin till. En riktig stämningshöjare var Mats som överraskade med musik och sång, mycket roligt och uppskattat!

Kvällen var ung och efter middagen begav sig ett stort gäng ut i nattvimlet. Först till Vanilla Sky Rooftop Bar på Compass Sky View Hotell på Soi 24 och sen vidare till den coola baren Revolucion. Två riktigt bra ställen vi starkt rekommenderar.

Fortsätt läsa
Tuktuk vid Palace

November 2017

Program för november 2017 – SWEA Bangkok

Anmälan till SWEAs aktiviteter ska göras till programgruppens
e-mail: sweaprogrambangkok

Torsdag 2 november – Kaffemorgon på Indulge kl. 10.00

Välkommen på vår återkommande kaffemorgon på Indulge, alltid första torsdagen i varje månad. Alla är välkomna, SWEA eller ej. Vi minglar, delar erfarenheter och har det riktigt mysigt.

Var: 403-403/1, 407-407/1 mellan Sukhumvit 21-23. BTS Asok
Anmälan: Ingen anmälan behövs.
http://www.indulgebangkok.com/contact-indulge

Lördag 4 november – Villa Market bjuder in till ost- & vinafton kl. 18.00

Villa Market bjuder in Sweor med respektive till en ost- & vinafton på deras Villa Market-butik på Soi 33. Villa Market upplever svenskarna som en stor och intressant målgrupp och vill också passa på att få “feedback” från oss svenskar på vilka varor vi önskar kunna köpa här i Bangkok. Därefter promenerar vi till restaurangen Bella Napoli på soi 31 för middag för de som vill.

Var: Villa Market, Sukhumvit Soi 33, BTS Phrom Phong
Anmälan: Till programgruppens email senast torsdag 2/11. Begränsat antal platser,
först till kvarn. http://www.villamarket.com/

Torsdag 9 november – Irma Gustafsson berättar om “Bangkok förr i tiden” över en lunch på Chan & Yupa Tearoom kl. 11.30

Alla älskar Irma och vi är så glada att få höra om hennes spännande år här i Bangkok. Denna lunch är ett måste för alla SWEOR som är nyfikna på att få höra om hur det var att bo och leva på den gamla goda tiden, just här i Krung Thep. Välkommen!

Var: Chan & Yupa Tearoom, Sukhumvit Soi 10. BTS Asok
Anmälan: Till programgruppens email senast måndag 6/11. Begränsat antal platser,
först till kvarn. https://www.facebook.com/ChanYupa.Tearoom/

Onsdag 22 november – Rundvandring i China Town kl. 16.00 med efterföljande middag och föredrag på Hotel Royal Bangkok

SWEA i samarbete med Svenska kyrkan i Bangkok, bjuder in Sweor med respektive till
en eftermiddag och kväll i China Town. Nicklas Moberg, General Manager på Hotel Royal Bangkok möter upp och guidar oss i sina kvarter i China Town. Därefter bjuds vi in till hotellet där han kommer att berätta om sin resa som en av de första arbetande svenskarna i China Town.

Vi kommer även att få höra skribent Håkan Wallenius berätta om kulturskillnader mellan Sverige och Thailand. Under tiden avnjuter vi en middag bestående av Dim Sum på hotellets takterass till ett pris av 450 THB/person inkl. dryck (ej alkoholhaltiga drycker).

För er som har svårt att hinna till rundvandringen kl 16.00 så är ni välkomna att möta upp till middagen på Hotel Royal Bangkok kl.18.30.

Var: Vi samlas kl. 16.00 vid MRT-stationen Hua Lampong, exit 1.
Anmälan: Till programgruppens email senast söndag 19/11.
http://www.hotelroyalbangkok.com

Fortsätt läsa

Oktober 2017

PROGRAM OKTOBER 2017 – SWEA BANGKOK

Anmälan till SWEAs aktiviteter ska göras till programgruppens email: sweaprogrambangkok

Torsdag 5 oktober: Kaffemorgon kl. 10 på Indulge

Vi testar återigen ett nytt ställe men som vi nu tänker ska bli vår återkommande mötesplats för våra kaffemorgnar varje månad. Då vet ni vart vi alltid håller hus och ni kan bara dyka upp om ni har möjlighet. Ingen anmälan krävs och alla är välkomna, SWEA eller ej. Vi minglar, delar erfarenheter och har det riktigt mysigt. Vi ses väl?

http://www.indulgebangkok.com/

Var: 403-403/1, 407-407/1 Sukhumvit Road (mellan Sukhumvit Soi 21-23). BTS Asok

Onsdag 11 oktober: Lunch kl 11.30 på Veganerie Concept

“One of the best vegan cafés in Bangkok” // “When vegan food is not only rice and veggies” // “100% Vegan and MUST VISIT”… (Tripadvisor).

Ja så då är det bara för oss Sweor att bege oss dit och testa detta läckra lunchställe, eller hur? Det är klart ni kommer med. https://www.facebook.com/VeganBakeryBangkok/

Var: 35/2 Soi Methiniwet (Sukhumvit Soi 24), bakom Benjasiri Park. BTS Phrom Phong

Anmälan: Till programgruppsmejlen senast tisdag 10/10.

Tisdag 17 oktober: Utflykt med lunch kl 10 till Bebe Market och Khlong Saen Seap

Häng med på en av de många khlongbåtarna mot Bebe Market där du kan köpa en eller 1000 blusar, byxor och T-shirts. Efter allt prutande tar vi oss till en restaurang (hemlis) längs med khlongen för en välförtjänad lunch. Därefter kan du välja att fortsätta att utforska området med bl.a. det fullspäckade varuhuset MBK eller följa med oss tillbaka mot Asoke. Jo, glöm inte “Cash is King” och skor passande för båt.

Fortsätt läsa
The Nordic film Festival 2017

The Nordic Film Festival 2017 Bangkok

The Nordic Film Festival 2017 is organised by the embassies of Denmark, Finland, Norway and Sweden and is hoped to highlight the success of Nordic film, celebrate Nordic culture and raise awareness around common priorities and values.

During four days, we will be screening eight films of the four Nordic countries. Please see screening schedule below:

Thursday Sept 28:
– 18.00: Tale of a Forest (FIN)
– 19.30: Key House Mirror (DEN)

Friday Sept 29:
– 18.00: Operation Artic (NOR)
– 20.00: Eternal Summer (SWE)

Saturday Sept 30:
– 16.00: A Second Chance (DEN)
– 18.00: Tale of a Lake (FIN)

Sunday Oct 1:
– 16.00: A Holy Mess (SWE)
– 18.00: Victoria (NOR)

WHERE: Quartier CineArt, 4th floor, EmQuartier

Fortsätt läsa

SWEA förmån på Spa Amaranth, Bangkok

SWEA förmån på Spa Amaranth, Bangkok
Vi har nu fått ett SPA på vår lista. Amaranth, som ägs av Josephine Lee (har varit gift med en svensk). Hennes ”Skin Care & Spa” ligger på
19/23 Sukhumvit Road, Soi 19.

Telefon 02-256 0100-1 line and what’s up: josylee

Det är ett Koreanskt Spa och specialitet är massage med varma stenar. Det får man även då man gör en ansiktsbehandling. Helt underbart!.
Hon erbjuder 15 % på sina behandlingar mot uppvisande av medlemskort från och med nu.

Hennes hemsida: www.amaranthspa.com

Fortsätt läsa

About Eatery Bistro

Nu kära Sweor kan ni inta lunch och middag på trevliga ABOUT EATERY med 15% rabatt, på 21 Sukhumvit, Soi 3 Ocean Tower 2 Bangkok 10110.

Denna mysiga restaurang har nu öppet alla dagar i veckan. Mat, vin och öl är alla organiska eller biologiska. Vinsortimentet är stort och ett av stans absolut bästa. Både vin och öl kommer från små, utvalda gårdar i Italien.

Maten är sund och god. Färskaste tänkbara råvaror tillredda med kärlek. Ett gott val om du är vegetarian, men även vi kött och fiskälskare får vår smak uppfylld……

Ett av mina favoritviner är ”Crazy by Nature”, mycket på grund av etiketten och namnet kanske…..
Sweor har 15 % rabatt på luncher och middagar på maten, observera ej dryck!. Gäller ej vid set luncher, set middagar, special events eller promotions, mot uppvisande av medlemskort.

Kan varmt rekommenderas!

Fortsätt läsa