swea bangkok

Våra Aktiviteter

Året som har gått 2013, har varit fullspäckat av roliga aktiviteter och resor för oss Sweor i Bangkok. Vietnam, bokklubbar, fredagsfikor, cykelutflykter och beach resor.

Programaktiviteter SWEA 2014

Under 2014 har programgruppen erbjudit många varierande aktiviteter (se sammanställning nedan). Vi har jobbat med målsättningen att alla medlemmar ska ha möjlighet att delta i varje fall minst en aktivitet per månad. Således har programmet spänt över veckodagar och helger, förmiddagar, eftermiddagar såväl som kvällar. Ibland har aktiviteterna enbart varit riktade till SWEA-medlemmarna, ibland har de även riktat sig till sweors familj och vänner. Vi har aktivt jobbat med att försöka ha en bra variation av programpunkter. En mix som funkar för alla åldrar och livsstilar. Under året som gått har inslag av mat, sevärdheter, sport, kultur, resor, och naturligtvis aktiviteter kopplade till svenska högtider, kultur och tradition varit representerade på programmet. Vi uppmanar ständigt våra medlemmar att komma med tips på vad de vill se på SWEA Bangkoks programblad. Programmet skickas ut med epost varje månad, vi påminner om enskilda aktiviteter med ett nytt mail i samband med sista anmälningsdagen. Programmet finns även tillgängligt på vår hemsida, samt på SWEA Bangkoks ”stängda grupp-sida” på Facebook under ”evenemang”.

SWEA Bangkok i Saigon, Vietnam 2013

SWEA Bangkok i Saigon, Vietnam 2013

Under 2014 har vi gjort en resa tillsammans; i september åkte SWEA till Hongkong där det blev en hel del shopping, kulturelt och diverse sevärdigheter. SWEA Bangkok träffade även SWEA Hongkong en kväll. Ambitionen är att fortsätta med dessa resor, såväl som att få fler sweor att nappa på regionsmöten och världsmöten framöver. Lite mer sportsliga arrangemang har också figurerat under SWEA-året; vi har ordnat både ”kom-i-form”-kurs och yoga-kurs. En viktig del av programmet, och kanske det som får allra bäst gehör, är de aktiviteter som är kopplade till våra svenska högtider och traditioner. Två uppskattade aktivitet var ”vårfesten” och ”julfesten” med många deltagare (SWEA partners verkar uppskatta när de får vara med på ett hörn) och traditionell mat och dryck. Likaså var ”julbasaren” på svenska ambassadens residens, som SWEA var medarrangör av, en tillställning där många deltog och uttryckte sin uppskattning. Svensk mat och fika står högt i kurs. Midsommarfirandet blev enligt tradition anordnat i samarbete med handels- & skolföreningen. Det är en rolig utmaning att försöka tillgodose alla medlemmars intressen, och vi kommer fortsätta att jobba med detta i fokus. Ett som är säkert är att alla aktiviteter har blivit till sociala och trevliga träffar i Bangkok med omnejd. Vi tar med oss de erfarenheter vi har till 2015 och hoppas på att kunna göra ett ännu bättre program baserat på detta, vi är redan i full gång med planeringen. Sist men inte minst vill vi i programgruppen tacka för oss.

SWEA Bangkok i Hong Kong 2014

SWEA Bangkok i Hong Kong 2014

Bästa hälsningar från programgruppen 2014

Annika Nilsson, ansvarig och författare av ovan verksamhetsberättelse (januari-oktober)

Sofia Johansson , programgruppsrepresentant (januari-maj)

Camilla Davidsson, programgruppsrepresentant (tillträtt oktober)

Birgitta Olsson, programgruppsrepresentant

Johanna Palm, programgruppsrepresentant (slutat oktober)

Annika Jonasson, programgruppsrepresentant (tillträtt oktober)