swea bangkok

Journalist/Författare Caroline Engvall

Caroline Engvall, journalist och författare, föreläser om unga som använder sex/spridning av sexuella bilder som självskadebeteende och barn i svensk sexhandel.
2008 kom 14 år till salu – om en på ytan helt vanlig tonårstjej som efter ett övergrepp började använda sex som självskadebeteende. Boken har sålt i nästan 200 000 exemplar och Caroline har drivit frågan om sex som självskadebeteende sedan dess, såväl i medier som på hjälpsajterna intetillsalu.se och safeselfie.se. 14 år till salu har också blivit pjäs som turnerat i Sverige och böckerna har fått uppföljare i ”Skamfläck” och ”Skuggbarn – om barn i svensk sexhandel”.

Nu är hon aktuell med boken ”Virtuell våldtäkt – om unga och sexbilder på nätet”.
Caroline Engvall har också blivit Årets Mama 2011, vunnit Årets Platinapocket för 14 år till salu samt driver frågan om sex som självskadebeteende och barnsexhandel i tv, radio och tidningar.

CarolineEngvall2014-2748_001

Boken “14 år till salu” är den sanna historien om hur en ung och på ytan helt normal och välanpassad svensk tjej rasar ned i nätprostitution och djup förnedring utan att omvärlden märker någonting. Och hur hon kommer upp ur sitt helvete igen. Att kalla boken för engagerande är att ta i på tok för litet.

Alla som hittills läst 14 år… lägger den ifrån sig med en rysning och en önskan om att ingenting sånt här skall hända någon igen. Någonsin. Men också en beredskap för hur signaler skall tolkas och vad man faktiskt bör och kan göra som vuxen om en ungdom i närheten hamnar på glid.

 

 

 

Här kommer några länkar till 2 ljudböcker och 1 e-bok: För dem som vill och har lite tid till att lyssna eller läsa Carolines böcker innan föreläsningen.

 

“14 år till salu”  https://www.storytel.se/fjorton-ar-till-salu–en-sann-svensk-historia-bok-3689

 

“Skamfläck   https://www.storytel.se/bok-2374

 

“Skuggbarn”   https://biblioteket.stockholm.se/titel/315572

 

Foton från kvällen: bilder av Camilla Davidsson

 

camilladavidsson.com