swea bangkok

Khao San Road with Nancy Chandlers Map

Onsdagen den 18 Februari  var 11 Sweor från Bangkok på “upptäckarkväll” på Khao San Road.

Khao San Road är känt som Backpackers området i Bangkok. Där finns otroligt många resturanger och barer och det är aktivitet överallt.
Vi samlades vid Saphan Taksin för att ta båten till pir 13. Där möttes vi upp av Nima Chandler som planerat kvällens aktivitet. Nimas mamma Nancy är känd för sina otroliga turistkartor över olika delar i Thailand. Har man en sådan karta missar man inget som är av intresse för den som besöker Thailand.
Vi började med en drink på  Sheepshank resturang och bar som ligger vid floden i anslutning till pir 13. Vi fick information om kvällen, delades in i grupper av 3 och 4 personer och alla fick en karta med uppgifter. Sedan bar det iväg med några minuters mellanrum för de olika lagen. Ut på upptäcksfärd för att lösa uppgifterna som bland annat bestod av att ta reda på innehållet i en drink på en speciell bar till att ta bästa fotot på svenska backpackers. Målet var att lösa så många uppgifter som möjligt fram till kl. 20.00, ca 1och 1/2 timma fick vi på oss. Kl. 20.00 skulle vi träffas på resturang Buddy Grill på Khao San Road för att äta middag. Alla drabbades vi av tävlingsinstinkten, vissa värre än andra men kul var det. Våra vägar korsades då vi vandrade runt på de små gatorna runt Khao San Road men alla var hemlighets fulla och ingen avslöjade något  svar till konkurrerande lag.
Kvällen avslutades med middag och prisutdelning. Några vann för mest rätta svar och ett annat lag vann för bästa inhandlade souvenir som var en selfipinne för 200 bth. Alla fick vi en nytryckt Chandler karta över Bangkok så vi själva kan fortsätta våran upptäcksfärd.
En mycket lyckad kväll.