swea bangkok

Månadsrader från ordföranden februari 2016

Månadsrader från ordföranden


Det har inte gått mer än några veckor sedan jag blev vald till ny Ordförande för SWEA Bangkok och det har inte hunnit hända så mycket än, men jag tänkte ändå skriva några meningar så här i början av medlemsåret.
Bangkok som stad har bytt lite utseende och även luftkvalité just nu tycker jag efter att, vad vi själva upplevde som ett helt fantastiskt första år här 2015 med blå himmel under våra första 10-11 månader som fast bosatta. Denna blå himmel att mötas av nästan varje dag kom nästan som en liten chock för oss och ingen så liten positiv bonus faktiskt. Då hela familjen Nilsson bott i Sydostasien tidigare under åren 99-05 då i Singapore, minns jag mest Bangkok med dess grå-vit-gula himmel, mycket smog och hemskt mycket trafik med i det närmaste stillastående taxiåkande. Vi fick åter förmånen att flytta ut så här på makens karriärs höst och vi var båda mycket positiva till detta. Den blå himmel vi såg under 2015 nästan varje dag (i alla fall över Asoke) gjorde det lätt att tycka om även Bangkok. Bangkok är rörigt, lite kaos ibland, kanalerna stinker fortfarande, men platsen har sin oemotståndliga charm och därtill kommer maten och folket och …. solen och öarna. Listan kan bli lång.
BTS och MRT har ju de flesta numera tagit till sig numera som det kollektiva transportmedlet nr 1. Inte är det vackert med betongen ovanför vägen men ett praktiskt färdmedel här i denna jättestad om man vill ta sig fort fram. 
 
SWEA är ett fantastiskt nätverk med så många positiva duktiga kvinnor som antingen mer eller mindre engagerar sig eller enbart deltar i olika evenemang och aktiviteter med ett stort leende och sprider glädje, en hjälpande hand eller tips och råd att dela med sig av. Helt ovärderligt menar jag när man flyttar ut.
Jag är övertygad om att även detta år, 2016 kommer innebära många roliga upptåg, fester och skratt men även att vi kan sprida det svenska här i olika sorters budskap, vilket ju är SWEAs huvudsyfte. Det kan ta olika former utifrån vad det är för sammanhang. Vi lär oss mycket och tar in intressanta kulturer och ser det vackra med det annorlunda. Berikande på alla vis.
 
I höst är det Regionmöte i Singapore och jag hoppas att många av er medlemmar vill följa med dit då under dagarna. Singapore har så mycket att erbjuda och nu står det även klart att efter-resan går till Siem Reap i Kambodja för er som ännu inte varit där. Ett utmärkt tillfälle att följa med även dit och få uppleva Angkor Wat bl a. Glöm inte att gå in varje vecka och titta här på vår fina hemsida eller på SWEA Bangkok Facebookgrupp för att se vad som händer. Programgruppen är flitig och mycket kul väntar i vår. SWEA Världen (FB)  kan ni också gå med i för att få ännu mer uppdatering.
 
 
Och Ni, nya medlemmar som kommit hit eller är på väg hit. Ta körkortet! Se bild. Även om ni inte kommer att köra bil så ofta. Eller alls. Det är både en upplevelse att tillbringa en förmiddag där på den Thailändska Transportstyrelsen och vara med om det som händer och det fungerar utmärkt som ID-handling nästan överallt och kan även ge dig rabatter har jag förstått, även om jag inte upplevt det själv ännu. Jag har t ex aldrig varit med om snabbare eller billigare hälsoundersökning (!) som i samband med just detta.
 
Väl mött där ute och ta väl hand om er.
Monica Nilsson
Ordförande SWEA Bangkok
IMG_1137 (1)