swea bangkok

Månadsrader från Ordföranden mars 2016

Månadsrader från Ordföranden

Vi har idag 56 betalande medlemmar och hoppas naturligtvis på många fler under året som kommer. Under mars månad har det redan hänt en hel del roligt i Bangkok och såklart inom SWEA. Vi har bl.a. nyss haft besök i stan av 1600 pandor. Inte riktiga dock. Volvo har haft sin launch av nya lyxiga bilmodell XC90 där vår SWEA-medlem och tillika Managing Director för Volvo Cars i Thailand samordnade och arrangerade ett väldigt imponerande invigningsevent för VIP-inbjudna på Central World. Anette Andersson höll en mycket informativ produktpresentation. Det var stort pressuppbåd och några hundra personer var inbjudna. 

 

På påskdagen söndagen den 27/3 håller Svenska Kyrkan och SWEA tillsammans en påsklunch på Rembrandt hotell. Förra året var mycket uppskattat och över 80 personer inkl. barn deltog. Ambassadens praktikanter var ”lekledare” för barnen. Alla var nöjda och glada.

 

SWEA International har efterlyst uppdatering av kontaktpersoner för SWEA:s rumsförmedling och undertecknad har anmält sig både att vara kontaktperson samt uthyrare. Flera eftersöks så kan ni tänka er att hyra ut ett rum någon gång i Bangkok till en SWEA och stå till tjänst med en del information vore det väldigt tacksamt. 

 

Programgruppen ordnade en trevlig afternoon tea på Soi 10 och den 31/3 har SWEA en intressant aktivitet på Ambassadsresidenset där Ambassadörsparet Staffan och Karin Herrström samt delar av ambassaden kommer att finnas på plats och berätta om deras uppdrag och deras olika avdelningars funktioner.

 

SWEA Bangkok har donerat 7500 Baht till ”Mammas Kök” under ledning av Mia Palmkvist som ordnade en härlig påskfest för barnen i slummen i Klong Toey. Tre snälla Sweor fanns på plats och hjälpte till. TetraPak Thailand sponsrade med 100 förpackningar mjölk, juice och sojamjölk till barnen. Detta kalas hölls i lördags den 19/3. Det är härligt och glädjande att SWEA kunde bidra till att göra dessa barn glada och kanske rent av få ett minne för livet. Vem vet?

 

För att gå över något på nästa månad är det återigen snart den stundande Songkran (Thailands vattenfestival) och regeringen har i år uppmanat folket att inte använda vattenpistoler pga rädsla för torka och vattenbrist. Man får i år nöja sig med att skvätta på sin vän, granne och förbipasserande medmänniska. Många av oss passar på att lämna stan då och resa någon annanstans.

Allt gott till er alla från mig.

Monica Nilsson 

Ordförande