swea bangkok

SWEA besökte slummen i Bangkok

Hang On Hangers:
I tisdags förra veckan besökte SWEA slummen i Bangkok. Det var många sweor som tog tillfället att följa med på denna utflykt. Dagen började med ett besök på Hang On Hangers, ett välgörenhetsföretag som drivs av en av våra sweor Annika Jonasson. Annika började med att berätta om bakgrunden till hennes företag och resan till där de är idag. Hon berättade också att de sysselsätter flera kvinnor i utsatta situationer och att mycket av pengarna går till att bygga och rusta upp hus för de behövande. Annika hade mycket intressant att berätta  om och bjöd på flera historier om hur hon/de hjälpt och påverkat flera personers liv.
Efter att Annika introducerat oss så fint i det hennes företag gör var det full fart på shoppingen. Det köptes galgar och smycken både för egen del och som presenter.

Ut i slumkvarteren:
Efter shoppingen var avklarad delade gruppen på sig. Några gick till en lokal konstnär belägen en bit bort från Hang On Hangers, medan andra valde att utforska slummen vidare i smågrupper. En grupp besökte även en lokal skola för mindre barn. Ingen lämnades oberörd av detta ur olika perspektiv.

Mammas Kök:
Dagen avslutades på Mammas Kök där Mia hade dukat upp med härligt god smörgåstårta samt utsökta saffransbullar och goda kakor och chokladbollar till kaffet.
Även Mia gjorde en fin presentation av sitt företag som hon har tillsammans med sin systerdotter och berättade även om sig själv och sin resa som tog henne tillbaka till hennes rötter i Thailand och Bangkok.
Under lunchen diskuterades bl.a. dagens inköp och intryck och den goda mat som vi fick avnjuta. Att det blev lite över som en del av oss köpte med hem var det ingen som klagade på.
Rejält mätta begav vi oss efter lunchen hem igen efter en lyckad utflykt och med shoppinglustan mättad.
Tack igen till Annika och Mia som tog hand om oss så fint och proffsigt, dagen blev minnesvärd på många sätt.

Väl mött av programgruppen
Anette, Ann-Sofi, Jejja och Simone