swea bangkok

Julrader från Simone…

Julrader från Simone…

Nu närmar sig julen med stormsteg och jag måste säga att julen är min favorithögtid, även om jag tenderar att säga så om alla högtider. Just julen tycker jag är speciell eftersom den handlar om familj, vänner, kärlek, goda värderingar och att spendera tid tillsammans. Resa vill jag helst inte; julen vill jag fira hemma i mitt pyntande hem, med min familj. I år kommer vi att fira jul med inrest familj och med vänner från Bangkok, precis som jag vill ha det.

Året går mot sitt slut, och det gör också den här SWEA-styrelsens verksamhetsår. Vi kan titta tillbaka på ett mycket bra år för SWEA Bangkok med nya medlemmar nästan varje månad och med en aktiv programgrupp som arrangerat mycket trevlig för oss. Några av höjdpunkterna var SWEAs sommarfest i slutet på maj, en träningsintroduktion med PT:n Henrik Olofsson, en lunchföreläsning om Bangkok förr i tiden med Irma Gustafsson samt flera trevliga utflykter, bland annat en vandring i Chinatown arrangerad tillsammans med Svenska Kyrkan.

Vår avdelning har också utvecklats under året som gått. Bland annat har vi startat SWEA Professional, en intressegrupp med fokus på yrkesliv och karriärsfrågor. Vi ser fram emot att se SWEA Professional växa och vidareutvecklas under 2018. Kom gärna med och låt dig inspireras. Eller varför inte, låt oss bli inspirerade av dig!

Ett av SWEAs huvudsyften är att genom stipendier och donationer stödja och sprida svensk kultur. I år gick vår donation till Mia Palmkvist på Mammas Kök. Mia arrangerade fredagen den 15 december en julfest för barn och familjer i Khlong Toey-slummen. Barnen fick se ett luciatåg uppträda, de fick äta svensk julmat och de fick ett uppskattat besök av tomten. I många av paketen låg skolmaterial, något som är mycket välbehövligt. Det känns väldigt värdefullt att kunna stödja Mia i hennes viktiga arbete i Khlong Toey och i spridandet av svensk tradition och kultur.

Jag önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! När vi njutit av mat och ledighet samt av familj och vänner så ser jag fram emot att träffa många av er på vårt årsmöte den 17 januari 2018. Med friska tag ska vi tillsammans göra SWEA-året 2018 och SWEAs regionmöte här i Bangkok i oktober oförglömliga.

 

Allt gott!

Simone

Simone och hennes son!

Simone och hennes son!