swea bangkok

Månadsrader från Monica Januari 2017

Månadsrader från Monica Januari 2017
Gott Nytt År kära Sweor i Bangkok och i andra delar av Thailand,
Ett nytt år har just startat och det är en alldeles underbar bris i landet just nu och lägre temperatur som bättre är lämpat för oss nordbor. Att slippa svettas konstant tycker åtminstone jag är gudomligt skönt. Själva har vi haft en fantastisk jul med dotter, pojkvän, vänner som besökt oss och flera resor som vi gjort. Jag har mått så bra.
Det är år 2560 här i Thailand och Tuppen eller Kycklingens år enligt det kinesiska horoskopet. Det är snö hemma i Sverige framförallt runt Nyköpingstrakten och norr därom och det kan skådas vackra vinterbilder från våra vänner och familjer hemma i Sverige. Vi såg inga fyrverkerier här och kanske ska vi vara väldigt glada för det med tanke på de bilder man såg från t ex Malmö och Berlin som var helt förfärliga. Dessutom hade en ambulans tillkallats i Malmö enbart med syfte att skjuta på den med raketer. Ett utryckningsfordon som ska rädda liv! Världen är ibland alldeles för galen och hemsk att kunna förstå och man undrar ibland vad som ska ske detta år? Jag tänker på händelserna i Nice, Paris, Istanbul, Syrien, Irak och Berlin bland annat. Måtte det bli ett lugnare och tryggare år för alla.
Vi får hoppas att det även får bli lugnt på både hemmaplan och här där vi nu gästbor allihop. 2016 var inget bra år med tanke på allt som hände och alla som gick bort, både kända och okända. Inte minst den Thailändska högt älskade Kungen som vi alla inte kan gå oberörda ifrån och nog aldrig kommer glömma. Bilderna på människors sorg och förtvivlan. Som svensk har man ibland svårt att ta in allt detta. Vi har varit så skonade från allt det som Kungen här högaktats för så mycket. Stött folket under svåra tider både i stad och på landsbygden och manat till lugn i landet flertalet gånger när det varit oroligt i landet under sina 70 år som regent.
I SWEA Bangkok hoppas vi i alla fall på mycket glädje, engagemang och aktivitet under det kommande året och vi hoppas att vi får se både trogna gamla Sweor och att vi även lyckas med att rekrytera ännu fler, kanske även lite fler yngre kvinnor här. Ett nytt mål för året kanske – mot 70 medlemmar. Vore inte det fantastiskt?!
Januari månads program innehåller kaffemorgon, tisdagsmarknad och en månadslunch och sist men inte minst vårt Årsmöte förstås den 24:e januari från 17:30. Kallelsen gick ut precis från Karin.
God Fortsättning på det nya året igen och jag hoppas att få se Er snart. Detta blir mitt allra sista månadsbrev då jag lämnar över stafettpinnen om några veckor. Jag ber att få tacka Er alla för denna tiden. Ett år som programansvarig och ett år som ordförande. Det har varit en lärorik och kul tid. Tid att lämna över till nya friska tankar, idéer och nytt ”driv”.
Länge leve SWEA Bangkok! Heja oss.
SES,
Monica
ancient city

ancient city foto: Monica Nilsson