swea bangkok

Ordet är ditt, Simone! SWEA Bangkoks nya ordförande

Ordet är ditt, Simone! SWEA Bangkoks nya ordförande:

Simones rader…

 

Välkomna till ett nytt SWEA-år!

Jag heter Simone Westergård och jag tog över ordförandeklubban i SWEA Bangkok efter Monica Nilsson vid årsmötet i slutet av januari. För er som inte känner mig så har jag bott i Bangkok i drygt 1.5 år med min man Olov, som jobbar på ambassaden, och våra tre barn, 10, 8 och 3 år gamla. Vi har bott utomlands i snart 10 år och på ingen av våra tidigare posteringsorter har SWEA funnits. Därför gick jag direkt med i SWEA då vi flyttade hit och ganska omgående blev jag också invald i styrelsen.

Nu är vi redan en bit in i året och den nygamla styrelsen i Bangkok har haft sitt första styrelsemöte. Jag har också haft det första mötet med de andra ordförandena i region Asien. Det är mycket spännande som händer i SWEA-världen. Vi börjar på hemmaplan.

Den 24 januari hade vi vårt årsmöte och uppslutningen var stor. Extra roligt var att några helt nya ansikten dök upp som där och då tog sin första kontakt med SWEA och valde att lösa medlemskap på plats. Det är alltid roligt med nya medlemmar och vi är alla ambassadörer för SWEA. Sprid gärna ordet om SWEA och allt roligt och nyttigt vi gör. Nya medlemmar är välkomna närhelst under året. Vid årsmötet så valdes också en ny styrelse med både nya och gamla medlemmar. Styrelsen består nu av Simone Westergård (ordförande), MariAnne Boström (vice ordförande), Madeleine Dovrén (sekreterare), Birgitta Leveen (kassör), Anna Frummerin (medlemsansvarig), Camilla Davidsson (webbansvarig) och Anna Valegård (programgruppsansvarig). Tveka aldrig att höra av dig till någon av oss om du har några frågor, tankar eller funderingar. Hjälpande händer gillar vi också.

Programgruppen är som vanligt aktiv och både februari och mars har innehållit mycket trevligt, bland annat ett helt nytt kaffeställe, en uppskattad månadslunch med svensk mat, ett boktips och mycket mer. Vi har också att se fram emot både en vegetarisk lunch på populära May Veggie Home den 16 mars samt en middag med respektive på Zaks den 23 mars. Jag hoppas att vi ses där!

Vänder vi blicken utåt så händer mycket också i den stora SWEA-världen. Anmälan till SWEAs världsmöte i Perth den 19-22 oktober är öppen. Vi är ett par Sweor från Bangkok som ska åka dit. Titta gärna på deras hemsida och bli inspirerad. Vill du följa med? Sista anmälningsdag är sista april. http://vm2017.swea.org/

Swea International håller sitt årsmöte i Rom den 1 april. Har du något du vill framföra?

Och på tal om möten; SWEA Bangkok ska stå värd för SWEA Asiens regionmöte i oktober 2018. Det tycker vi ska bli väldigt spännande.

Jag rekommenderar er också att gå in på https://swea.org/ där finns mycket matnyttigt. Bland annat en rabatt för SWEA-medlemmar på AVIS biluthyrning. Kanske något för sverigevistelsen i sommar?

I stort som smått – hör gärna av dig till mig på sweaordforandebangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Må väl!

/Simone

Simone Westergård

Simone Westergård