swea bangkok

Simones rader… maj 2017

Simones rader… maj 2017

 

Kära Bangkok-Sweor!

Nu när april gått över i maj så kan jag inte låta bli att förundras över hur snabbt tiden går. Och precis som man säger varje år så tycks tiden bara gå fortare och fortare. Nu är det varmt här i Bangkok men också väldigt vackert. Jag tycker att blommorna och stadsbilden är myllrande och färgrik och inte alls torr och dammig som man kanske skulle kunna tro i värmen. Jag tycker mig också se lite mer färg på thailändarna, vilket är fint.

I SWEAs styrelse och olika grupper och kommittéer är det full rulle. Vi har börjat planera för SWEAs regionmöte (RM) här i Bangkok hösten 2018, vilket ni kommer att få höra mer om den närmaste tiden. Vi har också ett trevligt och mycket socialt program för maj som kröns med den årliga sommarfesten lördag den 27 maj. Hoppas att ni kan komma! Juni kommer inte rinna bort, håll utkik i slutet av maj för det som händer för alla oss som är kvar i stan då.

Jag vill pusha lite extra för två saker. Det första är att vi ligger i startgroparna för att starta SWEA Professional, ett nätverk och en intressegrupp inom SWEA för kvinnor som är nyfikna på företagsverksamhet och intresserade av arbetsliv och yrkesfrågor och som vill utbyta erfarenheter och skapa nya nätverk. SWEA Professional, som också finns på Facebook, är öppet för alla Sweor och vår plan är att dra igång en Bangkoksektion under hösten.

Det andra är att vi har fått en riktigt fin medlemsförmån från Baan Khanitha Restaurants. De har två restauranger här i stan (Sukhumvit och Sathorn), en på Asiatique och dessutom en Cruiser för middagskryssningar på floden. De ger oss 10% på alla sina restauranger mot uppvisandet av SWEAs medlemskort. Läs gärna mer om det och våra andra lokala förmåner på vår hemsida.

Utöver det har vi också startat en köp-och-sälj-grupp på Facebook som jag hoppas att ni ska finna användbar. Gå in på gruppen SWEA Bangkok köper, säljer och donerar.

Mycket glädjande så får vi också nya medlemmar nästan varje månad. Jag ser fram emot att få träffa er, både nya och gamla, vid nästa lämpliga tillfälle; maj bjuder på både kaffemorgon, lunch, afterwork och som sagt SWEAs sommarfest.

I stort som smått – hör gärna av dig till mig på sweaordforandebangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Till dess, allt gott!

/Simone

simone

Simone orförande SWEA 2017