swea bangkok

Bang Kachao – Bangkoks gröna lunga

Bang Kachao som även kallas för Bangkoks gröna lunga, en halvö som sticker ut i Chao Phraya River i sydöstra Bangkok. Man kan lätt ta sig dit med båt från hamnen, Khlong Toey Port/Bangkok Port.

När vi kom fram hyrde vi cyklar för 80 baht och fick vatten och karta inkluderat! Sen började vår lilla cykelfärd genom en söt idyll av hus, parker, lundar, skog och reservat för fåglar. Vi cyklar på vägar, stigar och spångar för att kunna besöka de olika delarna av denna njureformade halvö.

Efter dryga 2 timmar kom vi fram till Tree House hotel, där vi åt lunch och svalkade av oss lite. Fördelen med att cykla här mitt i veckan är att det är folktomt men mycket är stängt då! Så förmodligen trevligt att komma tillbaka under en helg då mer restauranger och kaféer håller öppet och att även kunna besöka marknaden.

Efter lunchen cyklade vi tillbaka till den lilla båthamnen. Det blev en riktigt härlig halvdagsaktivitet, som var helt klart värt besöket! Jag kommer absolut att komma tillbaka och speciellt nu när jag vet hur enkelt det är att ta sig dit!

Text: Camilla Davidsson
Foto: Camilla Davidsson och Carina Lundegård