swea bangkok

Bangkok by Bike RM i Bangkok 2018

Bangkok by Bike RM i Bangkok 2018

En härlig dag med blå himmel och gott humör, träffades vi sweor (24 stycken) i lobbyn på Novotel kl. 7.  Där vi sen blev hämtade med mini-vans som tog oss till Arne och hans “Bangkok by Bike” i Thonburi.

Eftersom vi var så många blev vi uppdelade i 3 grupper. Arne gjorde en presentation först, lite om sig själv och hur turen skulle gå till. Sen hämtade vi cyklarna och gav oss iväg, över stock och sten, höll jag på att säga men så var det inte riktigt, utan över stora trafikkorsningar först och sen in på vingliga och smala betong stigar mellan små hus och khlonger (kanaler). En helt annorlunda stadsdel från den jag lever i, i Sukhumvit på andra sidan floden.

Vi stannade vid flera tempel,

drack en “Thai-style” kaffe på morgonen, fortsatte till ett annat tempel med krematorium där barnen sprang omkring, vägg i vägg med en liten och ganska vanlig marknad med både grönsaker, fisk och kött till kläder och billiga smartphone fodral. Cyklingen fortsatte, nu kände jag att det började bli riktigt varmt och sockret i blodet började sjunka.

Det var skönt att komma fram

till vårt lunchställe och få dricka lite onyttig soda! och få i sig lite mat. Jag åt en mycket god Pad Thai! På menyn fanns också fried rice och röd curry fried rice. Efter lunchen så hade vi en bit till, inte så långt, ungefär 15 minuter ned till kanalen Bangkok Noi, där vi tog en longtail boat tillbaka till Arnes kontor. Väl framme var det skönt att sitta lite på kontoret och svalka sig i air-conditioning! med vatten eller öl…..

Återresan till hotellet

var lite jobbig och lång med all trafik, men det gick och vi var framme strax före kl. 3.

Det blev en härlig och äventyrlig dag och jag hoppas att inbjudna sweor från regionen tyckte att detta var en rolig upplevelse.

Tack Arne & Bangkok by Bike för den mycket välorganiserade dagen och mycket trevliga och bra guider!

text och foto. Camilla Davidsson