swea bangkok

Kjell Bergqvist på SWEA Asiens regionmöte

Kjell Bergqvist på SWEA Asiens regionmöte

De flesta av oss känner igen Kjell Bergqvist från TV och film, ofta i roller som lite burdusa eller udda. Men Kjell Bergqvist brinner inte bara för sitt skådespeleri utan också för att hjälpa andra människor i Sverige men speciellt i Thailand där han tillbringar minst 4 månader per år med sin familj, hustru Karin och sonen Leo.

Kjell och familjen kom till oss på SWEA’s regionmöte i Bangkok för att berätta om sin hjälpverksamhet.

Sju barn om dagen drunknar i Thailand,

en skrämmande siffra, det var detta som väckte iden till att starta en simskola för barn i den lilla byn där de bor. 2017 bildades Familjen Bergqvists Insamlingsfond – tillsammans kan vi göra skillnad. Kjell, Karin, Leo och ytterligare två döttrar driver denna stiftelse på helt ideell basis.

Pool byggdes, man anlitade thailändsk personal,

som simlärare och simskolan startade. Idag bedriver man simskola 4 dagar/veckan, året om. Man driver även andra projekt och stöttar bl a barnhem, köper cyklar till barn för att ta sig till skolan, köper gasolkök till fattiga familjer och har sponsrat hörapparater till en dövskola.

SWEA Bangkok och SWEA regionmötet fick se en annan sida av Kjell Bergqvist och det var med stor glädje vi kunde donera 40 gula badhanddukar till simskolan.

Text: Eva Steinbach
Foto: Susie Ogeborg