swea bangkok

Ordförande önskar God Jul

Ordförande önskar God Jul

Kära Sweor,

Vilket fantastiskt år vi har haft! Det känns som jag säger det i alla mina terminsavslutningsmail, samtidigt som just i år känns det faktiskt ännu bättre. Vi har haft ett år fyllt av roliga, spännande och givande aktiviteter. Jag lär mig något nytt vid varje nytt möte med er och av externa föreläsare som vi har fått möjlighet att lyssna på.

Jag känner mig otroligt tacksam och glad inför alla nya medlemmar, nya vänner som kommer och berikar SWEA Bangkok och mitt liv. Vi har så roligt ihop och roligt är det den mesta tiden även om vi både kan skratta och gråta tillsammans.

Det som har varit väldigt speciellt i år var såklart att SWEA Asien hade sitt regionmöte (RM) här i Bangkok. Vi var ett stort team som hade förberett oss och längtat efter detta möte under ett års tid. Vilket lyckat möte det blev och så många nya härliga vänner vi fick i hela Asien, faktiskt från hela världen.

Vi har utvecklats under året och vi har också börjat att mer strukturerat utvärdera det arbete som vi gjort. Detta gäller inte minst RM men vi har också börjat att utvärdera det arbete som vi gör löpande under hela verksamhetsåret för att kunna bli ännu bättre.

Den senaste enkätundersökningen för SWEA Bangkoks verksamhetsår

ligger till grund för att vi ska kunna göra en så bra aktivitetsplan för 2019 som möjligt. Vi är mycket tacksamma för all hjälp ni givit genom att komma med kloka svar och synpunkter. SWEA finns till för sina medlemmar och utan er input blir det svårt att navigera rätt. Det är vi tillsammans som formar SWEA Bangkok till vad vi vill att det ska vara.

Ett av SWEAs huvudsyften

är att genom stipendier och donationer stödja och sprida svensk kultur. I år gick vår donation till Familjen Bergqvist insamlingsstiftelse som arbetar med simskolor i Thailand. Den största anledningen till barnadödlighet här är drunkning och enligt statistiken drunknar sju barn om dagen. Vi, SWEA Bangkok, var väldigt glada över att kunna ge en liten, men betydelsefull, donation i form av handdukar till deras verksamhet. Vi hoppas och önskar att många med oss också vill hjälpa till även fortsättningsvis med deras viktiga arbete!

Nu är det snart ett nytt år med nya möjligheter.

Markera redan nu den 17 januari i era kalendrar då årsmötet att ske. Det blir därmed faktiskt samma dag som ifjol och även på samma plats, Rembrandt. Det är viktigt att ni kommer, vi behöver allas input och röst. Tillsammans kan vi göra underverk!

Efter ett litet uppehåll kommer Swea Professional att ta fart igen 2019. SWEA Professional är en intressegrupp med fokus på yrkesliv och karriärsfrågor. Vi ser fram emot att se SWEA Professional växa, vidareutvecklas och finnas sitt mer långsiktiga format under 2019. Kom gärna med och låt dig inspireras. Eller varför inte, låt oss bli inspirerade av dig!

2019 fyller även SWEA 40 år och det ska vi självfallet fira. Det har varit ett första startmöte i arbetsgruppen och jag vågar lova att firandet och festen den 11 maj kommer bli Sweas bästa och roligaste fest någonsin!

Nästa år vid samma tidpunkt kommer jag förmodligen att känna att 2019 har varit helt fantastiskt SWEA-år, till och med lite bättre än detta året. Jag vet att vi kontinuerligt utvecklas, blir en bättre version av SWEA Bangkok än året innan och det tillkommer fler och fler medlemmar och det är ju faktiskt helt fantastiskt!

Vart än i världen ni kommer att vara under julen önskar jag er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Anna Frummerin
Ordförande, SWEA Bangkok