swea bangkok

Program

TORSDAG 25 OKTOBER

Välkomstmiddag på svenska ambassadörens residens kl. 17.30-22.30

Vi börjar RM i Bangkok med en välkomstmiddag på det svenska residenset hos vårt ambassadörspar Staffan och Karin Herrström. Där kommer vi att få avnjuta en trerättersmiddag i svensk anda. Vi träffas i lobbyn på Novotel Ploenchit och åker gemensamt med buss till residenset. Återse gamla SWEA-vänner från världens alla hörn och lär känna SWEA Bangkoks styrelse. En perfekt start på RM i Bangkok 2018!

Samling i lobbyn på Novotel Ploenchit kl. 17.30.

 

FREDAG 26 OKTOBER

Dagsaktivitet alt 1: Cykla i Bangkok kl. 7.00-13.30

Denna cykeltur med Bangkok By Bike leder inte till de kända sevärdheterna utan går helt utanför de bekanta turistområdena. Turen inleds i typiskt thailändska kvarter utmed floden. Vi cyklar genom smala gränder, nära folks bostäder. Första stoppet är vid ett av Bangkoks modernare byggnadsverk. Vi snirklar oss vidare bland låga trähus och stannar till vid ett par mycket spektakulära tempel. Färden fortsätter och vi ser omgivningarna förändras till mer välordnade villakvarter. Den sista etappen går genom frodiga, gröna områden trots att vi har storstaden nära inpå. Vi äter lunch på en lokal marknad intill kanalen, innan vi avslutningsvis tar oss tillbaka till startpunkten med traditionell långsvansbåt.

Samling i lobbyn på Novotel Ploenchit kl. 7.00 där vi hämtas upp med minibuss. Notera att turen kommer att genomföras oavsett väder.

 

 

Dagsaktivitet alt 2: Vandring i Rattanakosin, Bangkoks Old Town kl. 9.30-15.00

Vi börjar utflykten med att åka klongbåt upp till Wat Saket, Golden Mount, ett av Bangkoks vackraste tempel med en hänförande utsikt. Därifrån vandrar vi genom Rattanakosins gator och gränder. Vi besöker bland annat Amulettmarknaden, tillverkningen av Tiggarmunkarnas skålar, Stadshuset, The Giant Swing och Tigertemplet. Under vår vandring stannar vi till och äter lunch på legendariska Kho San Road. Vi åker lokalbuss tillbaka till hotellet.

Eftersom vi kommer att besöka tempelområden måste du klä dig respektfullt d.v.s. inga bara axlar eller knän. Välj också gärna ett par bekväma skor. Ta med kontanter om du vill köpa souvenirer från någon av affärerna eller marknaderna vi besöker.

Samling i lobbyn på Novotel Ploenchit kl. 9.30. Notera att turen kommer att genomföras oavsett väder.

 

 

Middag på Cabbages & Condoms kl. 17.00-22.00

Välkomna till Cabbages & Condoms, en restaurang inte lik någon annan. Vi börjar med en välkomstdrink och en presentation av Mr Mechai Viravaidya, grundaren av stiftelsen som äger restaurangen. Mr Mechai Viravaidya har ägnat sitt liv åt utbildningsfrågor, fattigdomsbekämpning och familjeplanering. På 80-talet påbörjade han sitt arbete med att reducera antalet HIV/AIDS- smittade i Thailand, därifrån kommer namnet Cabbages & Condoms. Cabbages för att Mr Mechai Viravaidya vill att det ska vara lika naturligt att prata om preventivmedel som att prata om grönsaker.

Efter drinken avnjuter vi en spännande middag med många rätter enligt thailändsk tradition. För de som vill finns det möjlighet att fortsätta kvällen. Från restaurangen är det nära till många trevliga uteställen längs Sukhumvit Road.

Samling i lobbyn på Novotel Ploenchit kl. 17.00 för att promenera till restaurangen.

  

 

LÖRDAG 27 OKTOBER

SWEA Asiens årsmöte på Novotel Ploenchit kl. 8.30-16.00

SWEA Bangkok hälsar alla välkomna till SWEA Asiens årsmöte 2018.

  • 8.00-12.30 Förmöte (regionstyrelsen och inbjudna gäster)
  • 8.30-12.30 Workshop for styrelsemedlemmar.
  • 12.30-13.30 Lunch
  • 13.30-15.00 Årsmöte
  • 15.00-16.00 Möt Kjell Bergqvist

Workshop: Ta tillfället i akt och dela erfarenheter med motsvarande styrelsefunktion från andra avdelningar.

Kjell Bergqvist

Många av oss känner säkert till Kjell Bergqvist, en av Sveriges mest kända skådespelare. Han har under flera år varit verksam i Thailand i olika projekt för att hjälpa utsatta människor. Missa inte chansen att höra Kjell själv berätta om sitt brinnande engagemang och om Familjen Bergqvist Insamlingsstiftelse, med ändamålet att på olika sätt hjälpa och stärka människor som är i behov av stöd. Läs mer på https://www.facebook.com/Familjen-Bergqvist-Insamlingsstiftelse.

 

Galamiddag på Pacific City Club kl. 19.00 – 24.00

I elegant miljö och med Bangkoks skyline i bakgrunden, avslutar vi RM-dagarna med en galamiddag på Pacific City Club.

På 28:e våningen i Two Pacific Tower börjar vi kvällen med välkomstdrink och kanapéer. Efter fotografering rör oss vidare upp till matsalen för en 3-rätters sittande middag. Kvällens underhållning låter vi vara en överraskning. Menyn består av tre alternativ; en kycklingrätt, en fiskrätt samt en vegetarisk rätt. Därtill serveras vitt och rött vin samt alkoholfria alternativ. Vänligen meddela ditt val vid anmälan.

Vi träffas i lobbyn på Novotel Ploenchit kl. 18.30 för att promenera till festlokalen. Klädsel: Fest och glamour

Hjärtligt välkomna!