swea bangkok

SWEA Asiens regionmöte i Bangkok 25–28 oktober 2018

Regionmötesgruppen är ett stort glatt gäng som under lång tid planerade, förberedde och såg fram emot att genomföra SWEA Asiens regionmöte (RM) här i Bangkok. I fjol var jag själv som tilltänkt kommande ordförande på mitt allra första större SWEA möte, världsmötet i Perth. Min personliga erfarenhet av stora SWEA möten var således minst sagt begränsad när vi inledde den långa resan mot RM Bangkok. Men något jag såg och lärde mig i Perth och nu fått bekräftat i Bangkok, är att med SWEA behöver man inte oroa sig över om man själv inte kan eller vet – tillsammans hittar vi alltid lösningar på små och stora utmaningar!

När så det var dags för första dagen av RM Bangkok, blev jag lika exalterad som i Perth över den alldeles särskilda positiva stämningen och energin som direkt infinner sig när vi ses. Det händer något speciellt vid dessa möten. Alla våra eventuella olikheter läggs åt sidan och vi blir ett enda stort gäng med sprudlande energi.

Totalt var vi 65 medlemmar som hade tre givande och roliga dagar tillsammans i Bangkok. RM inleddes med en välkomstmiddag på det svenska residenset hos vårt ambassadörspar Staffan och Karin Herrström. Vi fick, som alltid med detta värdpar, ett mycket varmt välkomnande och fick avnjuta en trerättersmiddag i genuin svensk anda.

Under fredagen bjöds det på guidade turer antingen på cykel eller till fots med en möjlighet att få en liten inblick i hur det kan vara att leva här i Bangkok och Thailand samt, så klart, se många unika sevärdheter och även prova på att åka någon av de traditionella färdmedlen som Bangkok erbjuder: longtail- eller klongbåt.

Vi intog middagen på en av Bangkoks bästa thailändska restauranger, Baan Khanita, som ni säkert vet blev vald till en av de bästa thailändska restaurangerna i Michelin Guiden 2018. Under middagen hade vi äran att ha Khun Ramrada Ninnad från Mae Fah Luang Foundation hos oss. Hon berättade om Doi Tung projektet på ett sett som både berörde och hänförde oss. Klicka gärna på länken för att läsa mer https://bangkok.swea.org/2018/fran-opium-till-kaffe/.

 

SWEA Asiens region omfattar nio avdelningar; Peking, Bangkok, Kuala Lumpur, Perth, Japan, Melbourne, Perth, Seoul och Singapore. Regionstyrelsen består av 13 medlemmar varav Regionordförande, Anna Centerman kommer från Peking och Regionkassören, Ann-Marie Gustafson kommer från Perth. SWEA Asiens styrelsemöte inledde lördagen där SWEA Asiens avdelningsordförande (AO), SWEA Asiens ordförande och kassör deltog. För mig som AO är detta en av de viktigaste punkterna under RM. Att få ta del av hur andra regioner arbetar, inspireras, få möjligheten att bli ett ännu starkare team och få ett ansikte på varandra som jag vanligtvis ”endast” har telefonkontakt med under våra månatliga Skype möten är otroligt givande och något som förhoppningsvis kan bidra till utvecklingen av vår avdelning i Bangkok liksom att våra initiativ och idéer kan spridas till andra avdelningar.

På eftermiddagen tog årsmötet vid där Regionordförande, Anna Centerman tog stafettpinnen och samtliga AO fick presentera sin region. Det är viktigt att alla ska kunna få ta del av hur samtliga avdelningar arbetar, dela på information och bli starkare tillsammans. Vi var 38 stycken medlemmar som deltog på mötet.

Efter årsmötet var en av Sveriges mest berömda skådespelare, Kjell Bergqvist med familj på plats. Kjell har många strängar på sin lyra och i lördags berättade han om familjens stora engagemang i Thailand. Tillsammans startade de år 2017 Familjen Bergqvist Insamlingsstiftelse, läs gärna mer om Kjells presentation här https://bangkok.swea.org/2018/kjell-bergqvist-pa-swea-asiens-regionmote/

Ett stort projekt som Familjen Bergqvist insamlingsstiftelse arbetar med är simskolor. När vi svenskar pratar om simskolor tror jag att många med mig tänker på att man ska lära sig simma, få en bra teknik och lära sig olika simsätt. I Sverige har vi hög simkunnighet, med ca 90 % av befolkningen som kan simma. I Thailand är det den största anledningen till barnadödlighet drunkning och enligt statistiken drunknar sju barn om dagen. Deras simskolor arbetar därför med helt andra förutsättningar och mål. Det handlar om att lära sig överleva vid naturkatastrofer som till exempel vid en översvämning.

Vi, SWEA Bangkok var väldigt glada över att kunna ge en donation i form av handdukar till deras simskola. Vi hoppas och önskar att många med oss också vill hjälpa till fortsättningsvis!
Läs gärna om deras otroliga arbete på FB via https://www.facebook.com/Familjen-Bergqvist-Insamlingsstiftelse-179289142650374/.

Underbart är kort och plötsligt var vi sedan framme vid den sista kvällen tillsammans för denna gång. Galamiddag stod på agendan och vi avnjöt den på tjusiga Pacific City Club.

På middagen hade vi en av våra guldsponsorer på plats, Pecunia Asset Management. Grundaren och Vd, Niklas Blomqvist höll i en kort presentation om vad företaget erbjuder för service. Företaget arbetar bland annat med pensionsplanering, skatteplanering och investeringsrådgivning med fokus på Skandinaver i Asien men med en kundbas som sträcker sig globalt.
Det bjöds på levande musik och alla blev förevigade av proffsfotografen, Thomas Engström. Väl till bords fick vi njuta av god mat och dryck samt härliga samtal tillsammans med nya och gamla vänner. SWEA Kuala Lumpur var först ut med underhållning. Vem visste att de var professionella dansare?

Kanske lyckades vi med att spara det bästa till sist, vi hade i alla fall den stora äran att ha designern, Göran Alfredsson och opera duetten, Divine på plats. Vi fick se fantastiska kreationer och höra magisk opera. Det var en blandning av professionella mannekänger och SWEA medlemmar men det var inte alldeles lätt att avgöra vem som hörde till vilken kategori.

Det gavs många fina och uppskattande tacktal och efter middagen fylldes dansgolvet med glammiga och dansanta Sweor när så allt formellt var avklarat och alla spänningar kunde släppas.

Allt som allt blev det en underbar kväll!

Det krävs engagemang, planering, idéer, tålamod, tid och ork för att genomföra ett regionmöte. På många vis har det har varit som en prövning för vår SWEA-avdelning som vi har kommit vinnande ur. Vi har blivit ett sammansvetsat gäng som kan flytta berg! Samtidigt har jag fått en så otrolig kick av alla underbara Sweor som kom till Bangkok och RM. All Inspiration från alla medlemmar, lyckan över att träffas, prata, mötas och känna att vi är ett enda stort fantastiskt team. Jag tror och hoppas att alla ni som var med känner det samma.

Stort tack till alla som arbetat med att göra detta RM så lyckat och tack till alla glada Sweor som deltagit.

Stort tack till vårt ambassadörspar, Karin och Staffan som gjorde att vi inte kunnat haft en bättre start på RM.

Stort tack till proffsfotografen, Thomas Engström och hans fru Lena Alderö som alltid ställer upp för oss Sweor i Bangkok. Vilka fantastiska foton!

Sedan är det så att ett RM inte går att genomföra utan våra sponsorer, så stort tack till alla våra sponsorer!
Våra guldsponsorer under detta regionmötet var; Pecunia Asset Management, Villa Market och Novotel.
Övriga sponsorer var; 137 Pillars, Rembrandt, Oriflame, River City, Rossano´s, TOM K Just be, Elizabeth Romhild, About Eatery, SALA, By Nika och The Westin Grande Sukhumvit.

Vi hörs och ses snart igen!

 

Anna Frummerin
Ordförande, SWEA Bangkok