swea bangkok

Vandring med Irma

Onsdagen den 7 februari fick vi i SWEA Bangkok den stora äran att få följa med vår fantastiska Irma på ett äventyr i Bangkoks Old Town eller Rattanakosin som det också heter. Irma har bott i Bangkok i över 50 år och har verkligen sett staden förändras och vuxit. Irmas kunskap om Bangkok och Thailand är enorm och att få möjligheten att vandra runt tillsammans med henne var ovärderlig.

Vi började promenaden med att åka Khlong båt, ett äventyr i sig. Vi vandrade därefter runt bland tempel, gömda gator, marknader, broar och mycket, mycket mer samtidigt som Irma berättade om dess historia. Vandringen avslutades med att åka lokal buss, vilken häftig upplevelse! De bussar som passerar oss varje dag som man många gånger har undrat, hur kan de sitta där i hettan och så omoderna bussarna är med svarta moln av avgaser när de flyger fram på stadens gator. Nu har man suttit i en själv…

Vårt innerliga tack till Irma för att vi fick förmånen att få lära oss mer om ”vår”stad. Vilken fantastisk dag vi hade tillsammans här i SWEA Bangkok!

Text: Carina Lundegard
Foto: Carina Lundegard, Susie Ogeborg samt Monica Nilsson