swea bangkok

Fotokurs med SWEA BKK

Crop, expand, healing, brush, head pose, vignette och frames var några av de redskapen som vi fick lära oss att arbeta med när 17 förväntansfulla Sweor träffades en torsdagskväll i mars för att lära oss mer om hur man tar bra bilder med sin mobiltelefon. Tomas Engström som har lång erfarenhet i sitt arbete som fotograf på bl a Expressen, Hänt i Veckan och TV- produktionen Svenska Hollywood Fruar ledde vår 3 timmars kurs där vi fick lära oss många nya och intressanta kunskaper.

Innan kursen fick samtliga deltagare ladda ner gratis programmet Snapseed på sin telefon samt skicka in foton som vi arbetade med under kvällen. Snapseed är ett foto redigeringsprogram som tagits fram av Google och kan laddas ner helt utan kostnad.

Under kvällen tittade vi på samtligas foton och analyserade vad som kunde gjorts bättre med bilden och hur man lätt kan förbättra fotot med hjälp av den här appen. Tomas visade också exempel på olika foton och på hur man kan förändra genom ljus, skuggor, ramar, beskärning etc. Fantastiskt att se en ganska dålig bild växa fram till att bli väldigt bra genom att arbeta i Snapseed. Men också skrämmande att se hur lätt man kan manipulera bilder och göra dem ¨fake¨. Efter kursen tror jag att vi alla kände att man faktiskt kan göra sina foton bättre på en relativt enkelt sätt tack vare Tomas pedagogiska och proffsiga genomgång.

Text: Eva Steinbach
Foto: Susie Ogeborg