swea bangkok

Kort presentation av ordförande, SWEA Bangkok

I snart tre år har jag bott i Bangkok med min underbara familj, min man och våra två döttrar på tolv respektive femton år. Jag kommer från Stockholm och har största delen av mitt liv arbetat inom läkemedelsindustrin med sälj och marknadsföring. De sista nio åren innan vi flyttade från Sverige var jag nordisk produktchef med ansvar för ett antal olika produktportföljer i fem länder. I och med att vi bestämde oss för att flytta, sade jag upp mig. Jag hade aldrig tidigare tagit eller ens funderat på att ta en paus i livet, men när min man fick erbjudandet till en ny spännande tjänst, blev det ett enkelt beslut. Timingen kändes just då perfekt.

När jag kom till Bangkok, fanns SWEA där med öppna och välkomnande armar för mig. Jag hade väl egentligen ingen klar bild av vad SWEA var innan min första kontakt med organisationen, men helt klart överträffades mina förväntningar med klar råge. Dynamiken, energin och gemenskapen med aktiviteter, roliga givande event samt projekt att engagera sig i och stimuleras av kändes fantastiskt, när jag för första gången stod utan en egen jobbidentitet. Jag blev invald som medlemsansvarig i styrelsen under mitt första år i Bangkok fram till förra året, då jag fick förtroendet till att bli vald till ordförande.

Jag är tacksam över att jag återigen har blivit vald som ordförande för 2019. En mycket ärofylld, rolig och givande post.

Förutom engagemanget i SWEA har jag under mina år i Bangkok haft möjligheten att utbilda mig i något som också ligger mig mycket varmt om hjärtat, nämligen att få att andra människor, team och grupper att växa och utvecklas genom coachning. Nu senast har jag gått en masterkurs på MMS (Motivation Management Services) Worldwide Institute här i Bangkok. Masterkursen är en kurs för dem, som redan är certifierade coacher och vill gå vidare och ta steget till ”train the trainer”.

MMS är ett ICF (International Coach Federation, ICF är det globala branschorganet för professionella coacher) ackrediterad coachutbildningsföretag, som vänder sig till dem, som vill bli professionella coacher, till dem som vill bli coachade och till företag.

Med mina kunskaper och erfarenheter i tidigare chefsposition, mina coaching-timmar och de coachingkurser jag har jobbat med, hoppas jag, att allt sammanslaget kan vara en fördel för posten som ordförande i SWEA Bangkok.

Om jag i framtiden behöver ge några bra råd till en vän, som är på väg att flytta utomlands, så skulle jag första hand tipsa henne om att uppsöka SWEA och bli medlem i en fantastisk organisation, som har något för alla.

Anna,Stolt att tillhöra SWEA Bangkok och SWEA
Ordförande, SWEA Bangkok