swea bangkok

Sommarhälsning från SWEA Bangkok ordförande

Kära Sweor,

Tiden går fort när man har roligt brukar man säga och jag är inte sen att skriva under på det. Våren har passerat i ett rasande tempo och redan nästa vecka är det dags för blommorna under kudden och små grodorna runt midsommarstången.

Vi hade SWEA International på plats i Bangkok för sitt årsmöte och detta blev också startskottet för firandet av allas vårt 40-årsjubelium. Vi var en hel del medlemmar från Bangkok som deltog och hjälpte till på mötet så det känns därför extra roligt att SWEA International utryckte en så stor nöjdhet och tacksamhet över sina dagar här hos oss i Bangkok.

Vi är också väldigt glada och tacksamma över att vi nu har en SWEA Bangkok medlem, Agneta De Bekassy, som har valts in i SWEA International valberedning. SWEA Bangkok vill så klart ta alla chanser att vara engagerade och gärna också i SWEA Asien och SWEA International.

En av SWEA Bangkoks stora höjdpunkt under våren har varit att fira 40 års-jubiliéet. I god tid inför det satta datumet för firandet tillsattes en festkommitté som sedan planerade och genomförde en 40-årsfest som vi sent kommer att glömma. Temat var vitt och glamour – så effektfullt och vilken lyckad kväll det blev!

Det blev ett firande med fantastisk mat, goda viner, magiker, fina tal, lotteri, dans till levande musik i en sagolik galamiljö på Pullman. Vi kände oss alla som ”dancing queens” på dansgolvet och väldigt svenska när vickningen rullades fram som bestod av korv med bröd. Om det eventuellt var någon på festen som inte kände till svenska traditioner visades det en film om detta. Det kan ju faktiskt vara svårt ibland att komma ihåg vad vi äter vid våra traditioner som jul, midsommar och påsk. Vad har vi för dryck och vilka sånger brukar vi sjunga? Allt detta hade såklart festkommittén förberett och alla frågetecken kunde redas ut.

Festkommittén tog alla med storm när de från en stund till en annan förvandlades till proffsiga showartister med ”One night in Bangkok”. Vem hade kunnat ana att festkommittén satt på dessa dolda talanger.

Det var en kväll fylld med kärlek, glädje och gemenskap och jag med flera är så imponerade och tacksamma över firandet som festkommittén ordnade. (se bilder här)

SWEA Bangkok hade sin sista aktivitet inför sommaruppehållet den 6 juni. Då firades nationaldagen med pompa och ståt, allt i svensk anda och med smarriga smörgåstårtor från Cajutan och många Sweor på plats.

Vårterminen har bjudit på så många glada, härliga och givande händelser som alltid kommer finnas kvar som fina minnen. Det är tack vare alla engagerande medlemmar som gör det möjligt att ha en sådan fin gemenskap och organisation som ständigt utvecklas och blir bättre.

Sommarlov, sommaruppehåll innebär också en tid att säga hej då till medlemmar som kommer att flytta. Jag tycker det är jobbigt med avsked samtidigt som jag är tacksam över att jag tack vare SWEA har fått möjligheten att lära känna alla dessa nya fina vänner och jag påminner mig själv om att det inte är ”Hej då” utan ”Vi ses”!

Stort tack till alla er kära SWEA Bangkok medlemmar som gör SWEA Bangkok till den fantastiska avdelning som vi är!

Jag önskar er alla en fin sommar och jag ser fram emot att ses efter sommaren!

Till er som flyttar, vi ses snart igen! Kanske på världsmötet i Dubai den 14-17 november?

Många sommarhälsningar

Anna, stolt SWEA Bangkok ordförande och SWEA Bangkok medlem