swea bangkok

Sommarhälsning från ordförande Eva Steinbach

Kära Bangkok Sweor!

Det har varit en mycket speciell vår här i Bangkok och i hela världen. Vem hade kunnat tro att vi skulle drabbas av en pandemi som påverkade oss alla. Vi har inte träffats fysiskt på över två månader, bara setts på Zoom via datorn. Därför kändes det extra härligt att få se så många hemma hos mig på nationaldagsfirandet den 4 juni.

Programgruppen har verkligen lagt ned ett stort arbete på att organisera bra och intressanta aktiviteter via nätet. Vi har haft kaffe morgnar, quiz varje vecka med olika Sweor, makramé kurser, matlagningskurser, Valborgsdrink och SWEA Professional arrangerade dessutom en föreläsning från Stockholm med Childhood Foundation. TACK till alla er som har gjort detta möjligt!

Jag vill också nämna alla de fantastiska webbinarier som SWEA International har arrangerat. De har erbjudit ett mycket varierat utbud av olika ämnen och samtliga har hållit mycket hög klass. Det bästa med de här webbinarierna är att man kan lyssna på dem i efterhand. Gå in på SWEA Internationals hemsida, scrolla ned till SWEAs webbinarier och klicka på den rutan. När ni kommer på den sidan kan man sedan klicka sig fram till tidigare webbinarier. Lösenordet är alltid ¨tillsammans¨.

Vi hade vårt sista styrelsemöte innan sommaruppehållet i förra veckan och då vi diskuterade många ideér och uppslag inför hösten. Vi vill också fira att SWEA Bangkok fyller 20 år i år. Vi hoppas naturligtvis att vi ska kunna fira med ett riktigt härligt kalas. Vi återkommer om detta efter sommaren.

Susie Ogeborg som har suttit i styrelsen sedan 2017 lämnar oss pga flytt. Tack Susie för ditt engagemang och din härliga energi. Jag vill även tacka Lena Norefors och Anna-Karin Nyfjäll för allt fantastiskt arbete och inspiration ni har lagt ned i programgruppen. Vi kommer att sakna er, Susie, Lena och Anna-Karin!

Jag vet att sommaren kommer att bli annorlunda för många. En del av er kommer att stanna i Bangkok och andra kommer åker tillbaka till Sverige med en förhoppning om att kunna komma tillbaka till hösten. Konstigt att ha den här känslan av begränsning. Som svensk medborgare har vi ju alltid varit vana vid att kunna resa hur och vart vi vill men nu……….Jag själv kommer att åka hem till Sverige efter midsommar för att träffa våra söner som jag saknar alldeles förskräckligt.
Jag önskar er en härlig och avkopplande sommar vart ni än befinner er!

Vi ses i slutet av augusti!

Många varma kramar
Eva