swea bangkok

Program för oktober

Hej på er!

Här kommer programmet för resten av september och dessutom för oktober månad. Vi kommer nu att varva lite digitala aktiviteter med fysiska träffar då vi har förstått att de flesta Sweorna är fullvaccinerade och för att reglerna här i Thailand nu tillåter det. Vi får såklart vara fortsatt försiktiga och kommer därför att träffas utomhus i första hand. Vi tror att vi är många som ser fram emot att ses på riktigt! Det kan även bli aktuellt med en kvällsträff den 26 oktober. Mer information om det kommer!

Onsdag 29 september – gemensam promenad + fika

Ta på dig ett par sköna skor och börja dagen med en härlig promenad. Vi kommer gå från Benjakitti park till Lumphini park där vi tar ett ordentligt varv. För de som vill fortsätter vi med en fika efteråt.

Tid och plats: Onsdagen den 29 september kl 8.30. Vi ses vid entrén utmed Ratchadapisek road (närmast Sukhumvit).

Anmälan: Anmäl dig senast tisdagen 28 september genom att skicka ett mail till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Måndag 4 oktober – digital cookalong med Amy von Sydow Green

Ta chansen att baka “hälsosamma bananmuffins med havre” tillsammans med Amy von Sydow Green! Under bakningen finns det även möjlighet att ställa frågor till henne.

Amy växte upp i Göteborg, men bor nu i Philadelphia med sin man och tre barn sedan 12 år. Hon är dietist och har även en läkarexamen från Sverige och jobbar nu med behandling av övervikt, fetma och diabetes på University of Pennsylvania. Hon arbetar också med kostrådgivning i privat regi. Amy älskar att laga mat, baka och skapa nya recept! Det här intresset ledde till att hon började skriva kokböcker med sin syster för några år sedan. Nu har det blivit fyra stycken. Hon använder också instagram för att inspirera! Hitta henne på @sund_byamy. Amy ser fram emot att baka tillsammans med oss i SWEA Bangkok!

Dessa böcker har Amy skrivit:

Sommar med systrarna von Sydow
Fest med systrarna von Sydow
Små stunder med systrarna von Sydow
Maten, livet och samtalen runt köksbordet
Tid och plats: Måndagen den 4 oktober kl 20.00 på Zoom.

Zoom: https://us02web.zoom.us/j/84191083133?pwd=WkJpQVlOcjBnVVR2NHJHSVZtMkVoUT09
Meeting ID: 841 9108 3133
Passcode: 605372

Anmälan: Anmäl dig senast fredagen den 1 oktober genom att skicka ett mail till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Ingredienserna till 12 muffins:

  • 5 dl havregryn
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver (eller vaniljextrakt)
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 mogna bananer
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl turkisk yogurt (vanlig naturell går också bra)
  • Du behöver även ha en blender

Vill du hellre bara vara med och titta när Amy bakar så går det givetvis också bra.

Tisdag 12 oktober – middag på Ms. Maria & Mr. Singh

Äntligen är det dags för en middag tillsammans. Här får vi smaka på fantasifulla rätter från både det mexikanska och indiska köket. Vad sägs om “paneer quesadilla”, “chicken tikka tacos” eller “chikki mango”? Låter för spännande för att inte testa tycker vi, vad tycker du?

Tid och plats: Tisdagen den 12 oktober kl 17.30 på Ms. Maria & Mr. Singh som du hittar på 8 Ekkamai soi 6. https://g.page/MariaAndSingh?share
Anmälan: Anmäl dig senast söndagen den 11 oktober genom att skicka ett mail till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Tisdag 19 oktober  – cykling på Ko Kret

Ko Kret ligger norr om Bangkok och är en konstgjord ö, byggd av landmassor som blev över när man grävde kanaler här för 300 år sedan. Nu är det en lantlig miljö med små byar och en liten väg som går runt ön. Det finns givetvis en del tempel att utforska men ön är också känd för sin keramik.

Vi kommer att ta oss runt på cyklar som vi hyr på plats.

Vi återkommer med mer detaljer kring denna aktivitet lite längre fram.

Anmälan: Anmäl dig senast söndagen den 17 oktober genom att skicka ett mail till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Torsdag 28 oktober – möt författaren Birgitta Bergin

Birgitta gav ut sin första bok 2012 och sedan dess har det blivit 13 stycken som har sålt i imponerade 500 000 exemplar! Den senaste boken kom ut i augusti i år och heter “Det enda jag vill är att leva”. Birgitta Bergin är uppvuxen i Kungälv, pluggade informationsteknik i Jönköping, flyttade till Göteborg för arbete, gifte sig, fick två barn och flyttade till Bryssel med familjen. Där engagerade hon sig bl a som ledare och styrelseledamot i Friskis och Svettis. Idag bor Birgitta i Marbella. Drömmen om att skriva böcker har alltid funnits där och mitt i livet började den första boken, “Tre Veckor”, att ta form. Birgitta skriver feel good och relationsdraman. Hon kommer dels berätta om hur hon vågade följa sin dröm att bli författare och dels berätta om sin senaste bok, “Det enda jag vill är att leva”.

Gör dig redo inför detta spännande möte med en av Sveriges duktiga kvinnliga författare genom att ladda ner boken på exempelvis Bookbeat, Storytel, Nextory eller Audible.

Tid och plats: Torsdagen den 28 oktober kl 17.30 på Zoom. Till detta digitala event har vi även bjudit in övriga medlemmar i regionen (dvs Asien och Oceanien).

Zoom: https://us02web.zoom.us/j/82343503044?pwd=ME1vSXZDekw1eGllMW54Z0w4aWI0Zz09
Meeting ID: 823 4350 3044
Passcode: 361458

Anmälan: Anmäl dig senast måndagen den 25 oktober genom att skicka ett mail till sweaprogrambangkok(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

“Mitt namn är Linnea Ingrid Wilhelmina, och det enda jag vill är att leva.”
När Nike hör den gamla damens röst på radion väcks något inom henne. Nike själv lever ett inrutat och snävt liv med sin man Elvis, utan barn och utan vänkrets. Men hon kan åtminstone gå ut, medan denna Linnea sitter helt isolerad i sin lägenhet på grund av coronapandemin. Nikes hjärta värker för kvinnan med den varma rösten.
Nike tar mod till sig – hon letar upp Linnea och ringer och erbjuder sig att gå promenader med henne. Det blir upptakten till en vänskap och en frigörelseresa för den blyga ensamvargen Nike, som alltid levt under sin mans regler och inte vågat ta för sig eller stå upp för sig själv. När hon sedan börjar på en kurs i akvarellmålning öppnar det dörrar i livet som Nike aldrig hade kunnat föreställa sig: till skapande, till oväntad självkänsla – och oväntad kärlek.
Det enda jag vill är att leva är en varm relationsroman om att hitta sig själv och att våga ta plats i sitt eget liv.
Hoppas vi ses!Varma hälsningar
Programgruppen