Annikas månadsbrev oktober

Hej Sweor!

Jag har varma hälsningar från Kina. Jag är precis hemkommen efter att ha deltagit på regionens, ASOC:s, RM (regionmöte) tillsammans med samtliga ordföranden i regionen samt ett fåtal övriga styrelserepresentanter från våra 10 avdelningar. Totalt var vi 15 influgna Sweor som fick mötas och uppleva Peking tillsammans med SWEA Beijing. Regionmötet ägnades till stor del åt diskussioner kring donationer, styrelsearbete och SWEA som organisation men det gavs också tid till en hel del erfarenhetsutbyte avdelningarna emellan.

Utöver regionmötet bjöd SWEA Beijing på ett fantastiskt program, både i Peking men också i Xian dit den frivilliga efterresan gick. Vi besökte förbjudna staden, himmelska fridens torg och sommarpalatset och vi vandrade på muren i strålande solsken. I Xian cyklade vi på ringmuren, besökte terrakottaarmén och såg en fantastisk teatershow. Därutöver har vi ätit massor av god kinesisk mat med många lokala inslag. Det har varit väldigt roligt att träffa så många fantastiska Sweor, att få dela erfarenheter och livshistorier och känna den fina gemenskapen som finns inom SWEA.

Vi är redan inne i sista delen av oktober och det känns bra att vi snart går in i en lite torrare period. Oavsett väder är SWEA Bangkok igång med olika event och aktiviteter och programgruppen snickrar på november månads program som snart kommer ut i era inboxar. Håll utkik!

Du har väl inte missat att SWEA Bangkok tillsammans med Svenska kyrkan anordnar ett Luciatåg i samband med Svenska kyrkans adventsgudstjänst den 25 november.  Vi har träningstillfällen på Chodatayakorn Tower, Sukhumvit soi 23, följande datum

  • 5/11 kl 10-12
  • 19/11 kl 10-12

Vill du och/eller ditt barn vara med i Luciatåget eller vill du hjälpa till på annat sätt, tex med sångträning, anmäl dig till bangkok.webbit@swea.org  så lägger vi upp dig i vår WhatsApp grupp. Ju fler vi blir, desto finare luciatåg. Vi är inte några proffs utan vi hjälps åt och gör detta tillsammans.

Avslutningsvis vill jag tipsa om att det är öppet att nominera förslag till nästa års ÅSK, Årets svenska kvinna. Nomineringen är öppen fram till 30 november. Vill du vet mer, läs här:
Årets Svenska Kvinna – SWEA International

Allt gott till er alla!

Annika Larsson
Ordförande SWEA Bangkok