Annikas månadsbrev september

Hej alla Sweor i Bangkok med omnejd!

Jag hoppas att ni alla har haft en härlig och fin sommar oavsett var ni har befunnit er! Hemma i Sverige har juli och augusti bjudit på ömsom sol och ömsom regn, inte det bästa sommarvädret men vad gör väl det när sommaren är så generös med ljusa kvällar, friska vindar, grönskande ängar och svampfyllda skogar.

I år tog vice ordföranden Agneta och jag tillfället i akt att gå på Sverigemiddagen som gick av stapeln den 9-11 augusti i Göteborg Tre fantastiska dagar tillsammans med drygt 180 andra Sweor från världens alla hörn. Ett späckat schema med mingel, lunch, stipendieutdelning, årets svenska kvinna, galamiddag, seminarier och vernissage. Nästa år anordnar SWEA Örestad (Helsingborg)  Sverigemiddagen och har ni möjlighet att delta kan evenemanget varmt rekommenderas. Klicka här för mer info om eventet i Göteborg i augusti: Sverigemiddagen 2023 – SWEA International

Programgruppen har dragit igång höstens aktiviteter. I förra veckan invigdes bl. a. den nystartade bokcirkeln med 8 glada Sweor som vände ut och in på David Baldaccis bok ¨Passageraren 06.20¨ till mycket skratt och diskussion. För många var det första deltagandet i en bokcirkel och omdömena var enbart positiva. Kul!

Den 29 september är det dags för fest med mexikanskt tema tillsammans med respektive och vänner. Det kommer att bli en kul kväll med mat, dryck, dans och live musik!  Missa inte det! Se septemberprogrammet från Programgruppen och håll utkik för mer information i våra sociala kanaler. Du ser även inbjudan längst ned i detta mail.

Du vet väl att vi i SWEA Bangkok kommunicerar ut vår information i olika kanaler. Följ oss i följande kanaler så du inte missar något väsentligt!

Lite tips om smått och gott från SWEA världen:

För dig som önskar följa med i Svenska kyrkans arbete och evenemang här i Bangkok kan jag tipsa om deras nyhetsbrev. För att ta del av det behöver du registrera dig i deras mail-lista. Marie kommer att informera om detta i medlemsgruppen på Facebook.

Avslutningsvis vill jag och övriga styrelsen hälsa Hayoung Ekhaga varmt välkommen som tf Sekreterare i styrelsen då Isabel Johnson lämnat Bangkok och Thailand. Här kommer en kort presentation:

Hayoung kommer från Stockholm och är uppvuxen i en koreansk krögarfamilj. Hon har bott i Bangkok sedan 2022 och innan dess i Tyskland med sin familj som består av make och tre barn. Hayoung är utbildad planarkitekt men lämnade yrket för att arbeta som projektledare i fastighetsbranschen. Här i Bangkok njuter hon till fullo av att inte arbeta alls och ägnar sin tid åt att träna, träffa vänner, vara aktiv i Sweas styrelse, sjunga i kör, läsa i bokklubb samt ett flertal åtaganden i barnens skola. Hayoung stormtrivs bland all god mat, lättsamhet och fantastiska möten med människor. En minnesvärd resa i Thailand kommer från i somras då familjen tog bilen upp till Chiang Mai. Att få se vacker natur och berg var som balsam för själen!

Nu återstår bara att önska er alla en trevlig helg och jag hoppas att vi ses på festen den 29 september!

Annika Larsson
Ordförande SWEA Bangkok