SWEA Bangkoks styrelse 2024-2025

Annika Larsson – Ordförande
Jag och maken Conny anlände till Thailand i september 2022 efter att ha tillbringat en period i Peking. Jag är född och uppvuxen i Falun,  men har sedan 1993 min hemmabas i Göteborg där jag arbetar på Migrationsverkets HR-avdelning när vi inte är på utlandsuppdrag. Jag har två vuxna barn som båda bor och arbetar i Stockholm. Min tidigare SWEA-erfarenhet består av att vara sekreterare i SWEA Beijing 2022 och programgruppsansvarig i SWEA Bangkok 2009-2011. Nu är jag inne på mitt andra år som ordförande för SWEA Bangkok vilket jag tycker är väldigt roligt, stimulerande och lärorikt. Jag ser tiden som medföljande som ett härligt avbrott mitt i livet med fokus på att försöka leva i nuet. Utöver familj och vänner är aktiviteter som skidåkning, golf, friluftsliv och nya upplevelser det jag gillar allra bäst.

Agneta de Bekassy, Vice ordförande
Jag är född i Södertälje men uppvuxen i Stockholm och Göteborg. Tog studenten i Göteborg på Samskolan och tro det eller ej, i sommar har vi 50-årsjubileum! Därefter studerade jag antikens kultur och samhällsliv, och därefter konsthistoria. 1988 bodde jag i Schweiz, och var med och startade SWEA Schweiz. På den tiden var vi avdelning nr 19 och man kände nästan alla. Jag jobbade under alla mina år i Schweiz med mode, både som mannekäng och sålde haute couture och pälsar. Under tio år hade jag importfirma och importerade bland annat en kollektion från Thailand, Khanitha. Efter många fantastiska år i Schweiz flyttade jag till Bangkok 2007, och har sedan dess alltid varit mer eller mindre aktiv i SWEA Bangkok. Både som ordförande,  sekreterare och är nu inne på mitt andra år som vice ordförande. Tycker fortfarande om Bangkok efter 17 år i denna pulserande metropol.

Elisabeth Fröling, medlemsansvarig
Jag kommer från Sörberge i Medelpad. När jag inte vistas i Bangkok så åker jag hem till min lägenhet i Sundsvall. Jag har arbetat på Elite Hotel Knaust i Sundsvall mellan 2002-2018, både i receptionen och som bokningsansvarig. 2010-2011 gjorde jag ett litet avbrott och provade på livet som värmlänning, där arbetade jag på Elite Stadshotellet i Karlstad. Jag har även arbetat ombord på M/S Holmsund, som fraktade skogsprodukter åt SCA till Rotterdam och Tilbury.  Min man Fredrik arbetar på Valmet AP här i Bangkok och vi har bott i Thailand sedan 2018. Jag tycker om att resa, äta god mat och åka skidor, både på längden och utför.

Hayoung Ekhaga, kassör
Jag kommer från Stockholm och är uppvuxen i en koreansk krögarfamilj. Jag har bott i Bangkok sedan 2022 och innan dess i Tyskland med familjen  som består av make och tre barn. Jag är utbildad planarkitekt men lämnade yrket för att arbeta som projektledare i fastighetsbranschen. Här i Bangkok njuter jag till fullo av att inte arbeta alls och istället ägna tid åt att baka, träna, träffa vänner, vara aktiv i SWEA:s styrelse, sjunga i kör samt ett flertal åtaganden i barnens skola. Jag stormtrivs bland all god mat, lättsamhet och fantastiska möten med människor. En minnesvärd resa i Thailand kommer från i somras då familjen tog bilen upp till Chiang Mai. Att få se vacker natur och berg var som balsam för själen!

Anna Olsson-Moore, programansvarig
Jag är 47 år gammal och född på Tjörn, en ö utanför Göteborg. Jag har tillbringat de senaste tolv åren i Bangkok, där jag arbetade på Diakrit och hade roller som avdelningsansvarig, projektledare och säljchef med fokus på Nordamerika.  Jag är gift med Paul Moore, veteran från US Air Force som tidigare arbetade som amerikansk försvarsattaché. Han är nu produktchef för ett reseföretag, baserat i New York, med ett kontor i Bangkok. Tillsammans har vi också drivit en mat- och reseblogg sedan 2016 – Chow Traveller. Den har tagit oss runt i Thailand och utanför landets gränser. För närvarande, vid sidan om att aktivt söka nya jobbmöjligheter i Bangkok, följer jag min passion som konstnär och förbereder mig för min första utställning som är planerad att äga rum 2024.

Lina Eidmark, sekreterare/kommunikatör
Jag är född och uppvuxen i Stockholm men har alltid haft en längtan ut i världen. Jag har bott i Sverige, Frankrike, Indonesien och nu Thailand, i Bangkok sedan 2020. Jag är utbildad journalist och statsvetare och jobbar sedan tolv år på UD – i Bangkok arbetar jag på svenska ambassadens avdelning för politik, handel och främjande. Jag har två barn och har provat det mesta som Bangkok har att erbjuda i barnväg, vilket är mer än vad man kan tro. På fritiden gillar jag yoga, sjunga i kör, promenera och upptäcka nya sidor av Bangkok: kultur, mat och konst.

Pojanath Bhatanacharoen, SWEA professional
Jag är född i Bangkok men växte upp i Göteborg. Jag har läst statsvetenskap vid Newcastle University och genomförde min postdoktorala forskning om “Tipping Points” vid Durham University i England. För närvarande är jag engagerad i arbete på den svenska handelskammaren (SweCham), där jag stödjer svenska företag verksamma i Thailand. På fritiden tar jag gärna en avkopplande Thail-massage eller ger mig ut på äventyr för att utforska mat och kultur. Utöver det tycker jag att det är roligt att lära mig nya språk och fördjupar mig för närvarande i kinesiska.